Qi gong med Per som underviser

Pers oplevelse ved at dyrke qi gong

Jeg har dyrket qi gong i 6-7 år. I starten oplevede jeg en forbedret smidighed i kroppen. Jeg deltog i et forløb, under mit arbejdssteds personaleforening. Vi havde mulighed for at deltage over otte gange. Derefter kom jeg desværre væk fra det, men jeg kunne mærke kroppen havde brug for qi gong. Jeg fandt derfor forskellige videoer på nettet, jeg kunne træne efter. Sammen med en kollega, har jeg også dyrket en form, der kaldes wu ji gong.

Jeg har en baggrund som idrætslærer, svømmelærer, windsurfer og windsurfing instruktør.
V Træningscenter, Jeg fortsatte med at træne qi gong selv, og i efteråret 2015, stødte jeg på et tilbud under DGI. De udbød i samarbejde med Solvejg Østergaard, en to-årig instruktør uddannelse.
Jeg bliver således færdig med instruktør uddannelsen i august i år. Uddannelsen har et omfang af 13 hele weekender og et internat af fire dages varighed, over halvandet år. I alt ca 216 timer.
Efterfølgende har Solvejg skabt kontakt, så jeg sammen med en træningsmakker kunne stå for udendørs qi gong i Bygholm Park, henover sommeren 2016. Jeg har i efteråret 2016 fået mit eget hold, hver torsdag fra 18:00-19:00 i Horsens. Skolen jeg er ansat på har valgt, at jeg skal undervise i qi gong, som en mulighed for sen-hjerneskadede, psykisk sårbare og som et led i stress-behandling.

slider-1024x269

Under instruktør-kurset, har jeg intensiveret min qi gong træning, så jeg nu træner om morgenen, på alle hverdage. Inklusive mit hold på skolen, mit torsdagshold og min morgentræning udøver jeg qi gong mellem seks og ti timer om ugen.
Effekten af qi gong træningen har haft en stor indflydelse på mit liv. Mine nærmeste omgivelser peger på, at:
• Jeg er mere rummelig.
• Jeg mærker, at det er nemmere at opnå indre ro.
• Jeg oplever en øget energi, der gør at jeg er kommet i gang med at løbe. Vel at mærke, hvor jeg faktisk løber bedre og hurtigere, end jeg nogensinde tidligere har gjort.

Den første effekt jeg selv lagde mærke til, var at jeg blev bedre til at windsurfe. Årsagen til det er, at Qi gong træning påvirker motorik-centeret, koordinationen og balancen på en hurtig og effektiv måde.
Resultatet for mig er en synligt bedre og mere rank holdning i kroppen. En fladere mave, underligt som det end må lyde. Da jeg på uddannelsen har fået præsenteret et væld af øvelser, former og serier, kan jeg variere min træning en hel del. Der er i de forskellige former mange forskellige fokuspunkter, og på grund af den store variation i min træning, trænes min krop også på det fysiske hårde plan.

Qi gong går også ind og arbejder med:
• det dybe åndedræt,
• påvirker det de indre organer, så der opbygges en indre energi.
• Denne energi sætter gang i tarmsystemet og øger herigennem stofskiftet og forbrændingen.
• En påvirkning der har givet mig mulighed for at, gennemføre et mærkbart vægttab. Det skal her siges, at jeg aldrig har været overvægtig. Alligevel mærker jeg denne mindre vægt tydeligt når jeg windsurfer, idet der skal mindre energi til at sætte krop og udstyr i bevægelse.

Jeg er rigtig glad for at kunne dele qi gong i trænergerningen. At kunne dele de små sejre der dukker op er virkelig en fed oplevelse. At få fortællingen, om at der kan mærkes fremgang, fra gang til gang.

Jeg vil glæde mig til at tage imod nye kursister på de nye hold under Jysk Fysiologisk Sundhedscenter.

Comments are closed.