Hvad er en tennisalbue – er det kun for dem der spiller tennis?

På klinikke får jeg ofte spørgsmålet: Hvad er en tennisalbue? Og er det kun noget man får hvis man spiller tennis.

Hvad er en tennisalbueRent fysiologisk er tennisalbue en inflammation (betændelses tilstand) i senen, eller i overgang fra muskel til sene. Musklerne udspringer fra knoglerne somregel med en sene. I tilfælde af tennisalbue er det en muskel der hedder fingerstrækkerne der starter på ydersiden af overarmen.

 

 

Tennisalbue kan komme af tennis da en forkert teknik kan påvirke senen negativt, men en tennisalbue ses ofte i forbindelse med kontorarbejde.

Hvorfor?

Hvad er en tennisalbueMange sætter tastaturet på støtteben og derved vinkles håndleddet så vi laver et overstræk, samtidig med vi laver mange gentagende bevægelser uden pauser (se billedet)- her sker en overbelastning og årsagen er ca. 37 timers om ugen i forkerte arbejdsstiller.

Hvis du selv døjer lidt med smerter på udvendig side af albuen, kan gode råd være:

Lav stræk af musklen flere gange om dagen

Ise albuen ned ca 20-25 min. Med viskestykke mellem hud og is, når du kommer hjem fra arbejde

Opsøg en skadesbehandler i dit område (vi har flere behandlere vi kan anbefale)

Akupunktur er nogen gange effektiv på tennisalbue.

En albuestrop kan aflaste men ikke fikse en skade.

Hvis du overhører signalerne og knokler videre, kan tennisalbuen udvikle sig til en musearm, da vi så stille og roligt lader skulderen overtage nogen af opgaverne, derved har vi ikke understøtning i vores albue, og belastningen breder sig til arm og skulder. Få nu gjort noget ved det, ingen takker dig hvis du laver en kronisk skade på dig selv.

Comments are closed.